Etykiety naszych produktów

Zapasy Bibendy:

Wyposażenie Waszych lodówek, które ułatwi Wam życie.

labneh, oliwa z oliwek, zaatar, skórka z cytryny

Gęsty aksamitny ser jogurtowy. Idealny na śniadanie do jajek, na kanapkę słodką z miodem i orzechami lub wytrawną z wędzonym łososiem.

skład: labneh (jogurt grecki 10% tłuszczu, sól morska), oliwa z oliwek, zaatar, skórka z cytryny

pojemność: 230g termin przydatności: 6 dni, przechowywać w lodówce

hummus klasyczny, oliwa z oliwek, prażony sezam

Idealna przekąska w trakcie dnia ze świeżymi warzywami. Świetny też na śniadanie np. z szakszuką. Wyjmij z lodówki chwile przed zjedzeniem, żeby nabrał temperatury pokojowej, polej oliwą i posyp czym lubisz: sezam, wędzona papryka, sumak, zaatar?

skład: hummus (cieciorka, tahina, czosnek, pieprz biały, sól, sok z cytryny, oliwa z oliwek, soda oczyszczona), oliwa z oliwek, zaatar, sezam.

pojemność: 300g termin przydatności: im świeższy tym lepszy, zjedz w ciągu 4 dni.

sos romesco z palonej papryki

To bardzo uniwersalny sos, można na zimno do mięs lub serów, do jajek, do pieczonego kalafiora. Poprostu zrób z nim makaron lub wymieszaj z pomidorami z puszki, żeby zrobić szybki spód do szakszuki.

skład: czerwona papryka, cebula, chleb żytni, koncentrat pomidorowy, migdały, ocet sherry, czosnek, wędzona papryka, sól, pieprz, oliwa z oliwek

pojemność: 190g termin przydatności: 7 dni

hot sos z kiszonego habanero

To hot sos na bazie papryczki habanero. Fermentujemy habanero razem z przyprawami i plastrami pomarańczy i blendujemy z odrobiną miodu. Dodaj wszędzie tam, gdzie chcesz podkręcić smak. Jest to ostre, bez dwóch zdań. Polej nim jajka, kanapkę, wymieszaj z miodem i dodaj do dressingu.

skład: habanero, biała cebula, ocet jabłkowy, czosnek, pomarańcza, sól, miód.

pojemność:
190g termin przydatności: 7 dni


aioli z czarnym czosnkiem

Możecie je zjeść wszędzie tam gdzie normalnie dodaje się majonez, dla podkręcenia smaku. Mocne umami. Majonez 2.0

skład: olej rzepakowy, jajka, czarny czosnek, musztarda dijon, sos sojowy, czosnek, ocet jabłkowy, sól

pojemność: 180g termin przydatności: około 6 dni

aioli z harissą

Możecie je zjeść wszędzie tam gdzie normalnie dodaje się majonez, dla podkręcenia smaku. Lekko pikantny i z charakterem.

skład: olej rzepakowy, jajka, harrisa ( pomidory, papryka chilli, kumin, ocet ), czosnek, skórka z cytryny, sól

pojemność: 180g termin przydatności: około 6 dni

pikantne pesto kolendrowe

Idealny dodatek do większości dań. Zarówno mięsnych, jak i wege. Mocno pikantny i świeży smak dobrze zrobi pieczonym warzywom, smażonym jajkom czy pieczonemu kurczakowi.

skład: kolendra, olej rzepakowy, papryka jalapeño, jarmuż, orzechy nerkowca, limonka, czosnek, kumin, kardamon, cukier brązowy, sól

pojemność: 185g termin przydatności: około 7 dni

zielony sos Cezar

Możecie go zjeść wszędzie tam gdzie normalnie dodaje się majonez. Świetny jako dressing do liści sałat lub pieczonych warzyw. Działa z domowymi frytkami, pieczonym kurczakiem, rybą. Dodaj do sałatki jajecznej!

skład: olej rzepakowy, jajka, emilgrana, ocet jabłkowy, natka pietruszki, anchois, czosnek, szczypiorek, sól, pieprz.

pojemność: 180g termin przydatności: około 6 dni

czarny czosnek

czarny czosnek. Doskonały na odporność oraz
do fikuśnych projektów kulinarnych. Poleca się!

masło z ndują i miodem

Masło ubite z pikantną, fermentowaną włoską kiełbasą i miodem. Słodkie, słone i pikantne. Super sprawdzi się na śniadanie z jajkami i ciepłym pieczywem. Wyciągnij z lodówki wcześniej, poczekaj aż zmięknie i daj zjeść wieczorem swoim gościom z gorącą bagietką. Dodaj do gotowania: jako sos do makaronu, krewetek, masło do steka, ryby, pieczony warzyw. Stostuj kromkę chleba, posmaruj nim i zjedz pomiędzy posiłkami.

skład: masło, nduja, miód wielokwiatowy

pojemność: 250g termin przydatności: około 14 dni

marynowane oliwki

Idealna przekąska do wieczornego wina, na środek stołu przed obiadem lub kolacją.

skład: oliwki zielone Castelvetrano, oliwki zielone Picual marynowane z czosnkiem, oliwki zielone Verdial

pojemność: 300g termin przydatności: do tygodnia.


ragu wołowe

Słoik pełen długo gotowanego wołowego ragu, idealnego do klusek, gnudi, makaronu. Jako baza do lasagne albo zapiekanki z bakłażana. Trochę droga na skróty, ale jakościowa.

skład: hanger steak, biała cebula, marchewka, seler naciowy, koncentrat pomidorowy, czerwone wino, masło, sól, pieprz, oliwa z oliwek.

pojemność: 690 ml termin przydatności: 9 dni

krem z karmelizowanej białej czekolady, sól morska

Krem z pieczonej białej czekolady - słodko-słony, kremowy, mocno karmelowy smak.

skład: biała czekolada, śmietanka 36%, sól morska, płatki soli, liofilizowane maliny

termin przydatności: 2 tygodnie

pojemność: 280g

Bibendowa zielona shakshuka

Pikantny chutney z cebuli, imbir, chili, kolendra, świeża kurkuma, jarmuż, szpinak i mleko kokosowe. Podgrzej na patelni, wbij do środka jajka i pozwól swojemu śniadaniu dojść na wolnym ogniu.

Ten słoik nada się też doskonale jako baza do curry z dorszem, kurczakiem, tofu albo po prostu z cieciorką. Ostre, kremowe, idealne na polskie oblicze zimy.

pojemność: 690 ml termin przydatności: 9 dni

pieczone buraki, jogurt, woda różana, orzechy włoskie

Dodatek! Nałóż na hummus, zjedz na kanapce z jajkiem w koszulce, dodaj do kanapki z wędzonym łososiem. Połóż na środek stołu pełnego przekąsek do chleba, dodaj do śledzia...opcji jest dużo. To długo pieczone buraki, słodkie, niemal deserowe. Do tego kremowy jogurt grecki, odrobina musztardy ziarnistej i kuminu, woda różana, siekana kolendra, prażone, tłuczone orzechy włoskie i ziarna sezamu. Pięknie się skomponuje z labneh i naszymi jagnięcymi klopsikami.

skład: buraki podłużne, jogurt grecki, musztarda ziarnista, orzechy włoskie, kolendra, woda różana, sezam, kumin.

pojemność: 280g termin przydatności: 4 dni

kiełbaska chorizo 2 szt.

Nasze firmowe kiełbaski chorizo w chipotle, kolendrą i wędzoną papryką. Wrzuć do pieca lub na patelnie, zjedz z jajkami na śniadanie lub upiecz sobie. Doskonałe z naszym pesto kolendrowym lub sosem romesco do tego pieczone ziemniaki i kolacja gotowa.

skład: kiełbaska chorizo (łopatka wieprzowa, podgardle wieprzowe, kolendra, harissa, czosnek, chipotle, habanero, czarny pieprz, kolendra ziarno, kmin rzymski)

termin przydatności: 7 dni

kimchi pikantne

Koreańska kiszona kapusta, doskonała na podkręcenie odporności. Nasza wersja jest wyraźnie pikantna.

Skład: kapusta pekińska, marchewka, dymka, jabłko, mąka ryżowa, cukier, sos rybny, czosnek, imbir, sól

pojemność: 290g termin przydatności: miesiąc! Ale uwaga - będzie pracować i transformować.

rillettes ze Złotnickiej

Smalec na wypasie. Długo pieczone łopatka i żeberka ze zlotnickiej. Dodaliśmy tylko trochę soli i pieprzu, odrobinę czosnku i ziół, żebyście mogli w pełni docenić słodki smak tego mięsa. Posmaruj niż żytni chleb, dodaj kapary, pikle, kiszonego ogórka, plasterki czarnego czosnku.

skład:
świnia Złotnicka, sól, pieprz
pojemność:
450 g, termin przydatności: około miesiąca.


Delikatesy:

Produkty od naszych dostawców i znajomych, którymi chętnie się dzielimy. Często nie ma łatwego sposobu aby je dostać w regularnych sklepach.

nduja calabrese 250 g.

Fermentowana włoska kiełbasa wieprzowa z dodatkiem (znacznym) kalabryjskich papryczek chilli. Ostra, słona, tłusta, kremowa, doskonała. Dodaj do pieczonych ziemniaków, gnocchi, tostów, jajecznicy...Potraktuj jak przyprawę i podkręcaj nią sosy do makaronu, dania z owocami morza. Liczą się też proste pomysły jak usmażenie jej z oliwą i zjedzenie z kawałkiem bułki.

skład: nduja (łopatka wieprzowa, podgardle, sól, pieprz, papryczki chilli)

pojemność: 250g termin przydatności: około miesiąca

LA RAMBLA Extra Virgin Olive Oil Organic 100% ARBEQUINA

Ta ekologiczna oliwa z oliwek Extra Virgin jest produkowana wyłącznie z ekologicznych plantacji przy użyciu 100% oliwek Arbequina zebranych w hiszpańskim regionie Tarragona. Region ten wyprodukował jedną z najsmaczniejszych i prawdopodobnie najbardziej aromatycznych oliwek od czasów rzymskich. Arbequina to owalna, krótka i prawie symetryczna oliwka, bardzo ceniona za odporność na mróz i niską kwasowość oliwy, którą produkuje. Ta oliwa z oliwek jest bardzo gładka, z nutami migdałów, zielonego jabłka i zachwycającym intensywnym aromatem. Jest pozbawiona wszelkich sztucznych dodatków dlatego ten produkt kwalifikuje się jako produkt naturalny.

Zachowajcie butelkę i przynieście by ją uzupełnić i zapłacić 4zł mniej.
#zerowaste

Metody mechaniczne, odpowiednie temperatury, kontrolowany czas prasowania, odpowiedni proces dekantacji i idealne warunki przechowywania, wszystko to jest synonimem najwyższej jakości oliwy z oliwek Hazienda La Rambla.

Podczas schładzania lub w niskiej temperaturze oliwa może stać się mętna. To naturalny proces. Oliwa będzie klarowna podczas ogrzewania do temperatury pokojowej, zachowując wszystkie swoje właściwości.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl