Remont dobiegł końca, ostatnie poprawki i od środy ruszamy ze sklepem! W weekend niespodzianka!!!

Szukaj

Etykiety naszych produktów

Zapasy Bibendy:

Wyposażenie Waszych lodówek, które ułatwi Wam życie.

labneh, oliwa z oliwek, zaatar, skórka z cytryny

Gęsty aksamitny ser jogurtowy. Idealny na śniadanie do jajek, na kanapkę słodką z miodem i orzechami lub wytrawną z wędzonym łososiem.

skład: labneh (jogurt grecki 10% tłuszczu, sól morska), oliwa z oliwek, zaatar, skórka z cytryny

pojemność: 230g termin przydatności: 6 dni, przechowywać w lodówce

hummus klasyczny, oliwa z oliwek, prażony sezam

Idealna przekąska w trakcie dnia ze świeżymi warzywami. Świetny też na śniadanie np. z szakszuką. Wyjmij z lodówki chwile przed zjedzeniem, żeby nabrał temperatury pokojowej, polej oliwą i posyp czym lubisz: sezam, wędzona papryka, sumak, zaatar?

skład: hummus (cieciorka, tahina, czosnek, pieprz biały, sól, sok z cytryny, oliwa z oliwek, soda oczyszczona), oliwa z oliwek, zaatar, sezam.

pojemność: 300g termin przydatności: im świeższy tym lepszy, zjedz w ciągu 4 dni.

sos romesco z palonej papryki

To bardzo uniwersalny sos, można na zimno do mięs lub serów, do jajek, do pieczonego kalafiora. Poprostu zrób z nim makaron lub wymieszaj z pomidorami z puszki, żeby zrobić szybki spód do szakszuki.

skład: czerwona papryka, cebula, chleb żytni, koncentrat pomidorowy, migdały, ocet sherry, czosnek, wędzona papryka, sól, pieprz, oliwa z oliwek

pojemność: 190g termin przydatności: 7 dni

hot sos z kiszonego habanero

To hot sos na bazie papryczki habanero. Fermentujemy habanero razem z przyprawami i plastrami pomarańczy i blendujemy z odrobiną miodu. Dodaj wszędzie tam, gdzie chcesz podkręcić smak. Jest to ostre, bez dwóch zdań. Polej nim jajka, kanapkę, wymieszaj z miodem i dodaj do dressingu.

skład: habanero, biała cebula, ocet jabłkowy, czosnek, pomarańcza, sól, miód.

pojemność:
190g termin przydatności: 7 dni


aioli z czarnym czosnkiem

Możecie je zjeść wszędzie tam gdzie normalnie dodaje się majonez, dla podkręcenia smaku. Mocne umami. Majonez 2.0

skład: olej rzepakowy, jajka, czarny czosnek, musztarda dijon, sos sojowy, czosnek, ocet jabłkowy, sól

pojemność: 180g termin przydatności: około 6 dni

aioli z harissą

Możecie je zjeść wszędzie tam gdzie normalnie dodaje się majonez, dla podkręcenia smaku. Lekko pikantny i z charakterem.

skład: olej rzepakowy, jajka, harrisa ( pomidory, papryka chilli, kumin, ocet ), czosnek, skórka z cytryny, sól

pojemność: 180g termin przydatności: około 6 dni

pikantne pesto kolendrowe

Idealny dodatek do większości dań. Zarówno mięsnych, jak i wege. Mocno pikantny i świeży smak dobrze zrobi pieczonym warzywom, smażonym jajkom czy pieczonemu kurczakowi.

skład: kolendra, olej rzepakowy, papryka jalapeño, jarmuż, orzechy nerkowca, limonka, czosnek, kumin, kardamon, cukier brązowy, sól

pojemność: 185g termin przydatności: około 7 dni

zielony sos Cezar

Możecie go zjeść wszędzie tam gdzie normalnie dodaje się majonez. Świetny jako dressing do liści sałat lub pieczonych warzyw. Działa z domowymi frytkami, pieczonym kurczakiem, rybą. Dodaj do sałatki jajecznej!

skład: olej rzepakowy, jajka, emilgrana, ocet jabłkowy, natka pietruszki, anchois, czosnek, szczypiorek, sól, pieprz.

pojemność: 180g termin przydatności: około 6 dni

czarny czosnek

czarny czosnek. Doskonały na odporność oraz
do fikuśnych projektów kulinarnych. Poleca się!

masło z ndują i miodem

Masło ubite z pikantną, fermentowaną włoską kiełbasą i miodem. Słodkie, słone i pikantne. Super sprawdzi się na śniadanie z jajkami i ciepłym pieczywem. Wyciągnij z lodówki wcześniej, poczekaj aż zmięknie i daj zjeść wieczorem swoim gościom z gorącą bagietką. Dodaj do gotowania: jako sos do makaronu, krewetek, masło do steka, ryby, pieczony warzyw. Stostuj kromkę chleba, posmaruj nim i zjedz pomiędzy posiłkami.

skład: masło, nduja, miód wielokwiatowy

pojemność: 250g termin przydatności: około 14 dni

marynowane oliwki

Idealna przekąska do wieczornego wina, na środek stołu przed obiadem lub kolacją.

skład: oliwki zielone Castelvetrano, oliwki zielone Picual marynowane z czosnkiem, oliwki zielone Verdial

pojemność: 300g termin przydatności: do tygodnia.


ragu wołowe

Słoik pełen długo gotowanego wołowego ragu, idealnego do klusek, gnudi, makaronu. Jako baza do lasagne albo zapiekanki z bakłażana. Trochę droga na skróty, ale jakościowa.

skład: hanger steak, biała cebula, marchewka, seler naciowy, koncentrat pomidorowy, czerwone wino, masło, sól, pieprz, oliwa z oliwek.

pojemność: 690 ml termin przydatności: 9 dni

krem z karmelizowanej białej czekolady, sól morska

Krem z pieczonej białej czekolady - słodko-słony, kremowy, mocno karmelowy smak.

skład: biała czekolada, śmietanka 36%, sól morska, płatki soli, liofilizowane maliny

termin przydatności: 2 tygodnie

pojemność: 280g

Bibendowa zielona shakshuka

Pikantny chutney z cebuli, imbir, chili, kolendra, świeża kurkuma, jarmuż, szpinak i mleko kokosowe. Podgrzej na patelni, wbij do środka jajka i pozwól swojemu śniadaniu dojść na wolnym ogniu.

Ten słoik nada się też doskonale jako baza do curry z dorszem, kurczakiem, tofu albo po prostu z cieciorką. Ostre, kremowe, idealne na polskie oblicze zimy.

pojemność: 690 ml termin przydatności: 9 dni

pieczone buraki, jogurt, woda różana, orzechy włoskie

Dodatek! Nałóż na hummus, zjedz na kanapce z jajkiem w koszulce, dodaj do kanapki z wędzonym łososiem. Połóż na środek stołu pełnego przekąsek do chleba, dodaj do śledzia...opcji jest dużo. To długo pieczone buraki, słodkie, niemal deserowe. Do tego kremowy jogurt grecki, odrobina musztardy ziarnistej i kuminu, woda różana, siekana kolendra, prażone, tłuczone orzechy włoskie i ziarna sezamu. Pięknie się skomponuje z labneh i naszymi jagnięcymi klopsikami.

skład: buraki podłużne, jogurt grecki, musztarda ziarnista, orzechy włoskie, kolendra, woda różana, sezam, kumin.

pojemność: 280g termin przydatności: 4 dni

kiełbaska chorizo 2 szt.

Nasze firmowe kiełbaski chorizo w chipotle, kolendrą i wędzoną papryką. Wrzuć do pieca lub na patelnie, zjedz z jajkami na śniadanie lub upiecz sobie. Doskonałe z naszym pesto kolendrowym lub sosem romesco do tego pieczone ziemniaki i kolacja gotowa.

skład: kiełbaska chorizo (łopatka wieprzowa, podgardle wieprzowe, kolendra, harissa, czosnek, chipotle, habanero, czarny pieprz, kolendra ziarno, kmin rzymski)

termin przydatności: 7 dni

kimchi pikantne

Koreańska kiszona kapusta, doskonała na podkręcenie odporności. Nasza wersja jest wyraźnie pikantna.

Skład: kapusta pekińska, marchewka, dymka, jabłko, mąka ryżowa, cukier, sos rybny, czosnek, imbir, sól

pojemność: 290g termin przydatności: miesiąc! Ale uwaga - będzie pracować i transformować.

rillettes ze Złotnickiej

Smalec na wypasie. Długo pieczone łopatka i żeberka ze zlotnickiej. Dodaliśmy tylko trochę soli i pieprzu, odrobinę czosnku i ziół, żebyście mogli w pełni docenić słodki smak tego mięsa. Posmaruj niż żytni chleb, dodaj kapary, pikle, kiszonego ogórka, plasterki czarnego czosnku.

skład:
świnia Złotnicka, sól, pieprz
pojemność:
450 g, termin przydatności: około miesiąca.


Delikatesy:

Produkty od naszych dostawców i znajomych, którymi chętnie się dzielimy. Często nie ma łatwego sposobu aby je dostać w regularnych sklepach.

nduja calabrese 250 g.

Fermentowana włoska kiełbasa wieprzowa z dodatkiem (znacznym) kalabryjskich papryczek chilli. Ostra, słona, tłusta, kremowa, doskonała. Dodaj do pieczonych ziemniaków, gnocchi, tostów, jajecznicy...Potraktuj jak przyprawę i podkręcaj nią sosy do makaronu, dania z owocami morza. Liczą się też proste pomysły jak usmażenie jej z oliwą i zjedzenie z kawałkiem bułki.

skład: nduja (łopatka wieprzowa, podgardle, sól, pieprz, papryczki chilli)

pojemność: 250g termin przydatności: około miesiąca

LA RAMBLA Extra Virgin Olive Oil Organic 100% ARBEQUINA

Ta ekologiczna oliwa z oliwek Extra Virgin jest produkowana wyłącznie z ekologicznych plantacji przy użyciu 100% oliwek Arbequina zebranych w hiszpańskim regionie Tarragona. Region ten wyprodukował jedną z najsmaczniejszych i prawdopodobnie najbardziej aromatycznych oliwek od czasów rzymskich. Arbequina to owalna, krótka i prawie symetryczna oliwka, bardzo ceniona za odporność na mróz i niską kwasowość oliwy, którą produkuje. Ta oliwa z oliwek jest bardzo gładka, z nutami migdałów, zielonego jabłka i zachwycającym intensywnym aromatem. Jest pozbawiona wszelkich sztucznych dodatków dlatego ten produkt kwalifikuje się jako produkt naturalny.

Zachowajcie butelkę i przynieście by ją uzupełnić i zapłacić 4zł mniej.
#zerowaste

Metody mechaniczne, odpowiednie temperatury, kontrolowany czas prasowania, odpowiedni proces dekantacji i idealne warunki przechowywania, wszystko to jest synonimem najwyższej jakości oliwy z oliwek Hazienda La Rambla.

Podczas schładzania lub w niskiej temperaturze oliwa może stać się mętna. To naturalny proces. Oliwa będzie klarowna podczas ogrzewania do temperatury pokojowej, zachowując wszystkie swoje właściwości.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów