Plastry pieczonej dyni marynowane w czosnku, oliwie z oliwek i soku cytrynowym. Delikatna, ubita ze śmietanką ricotta z mleka krowiego. Intensywne, słodkie i lekko dymne romesco. Wrzuć do pieca, wyjmij, polej zielonym pesto, posyp prażonymi orzechami włoskimi i serwuj. Tak proste, że aż szkoda się rozpisywać.
skład: dynia hokkaido, dynia barbara, sos romesco (czerwona papryka, cebula, chleb żytni, koncentrat pomidorowy, migdały, ocet sherry, czosnek, wędzona papryka, sól, pieprz, oliwa z oliwek), ricotta (mleko krowie, oliwa z oliwek, śmietanka 36%, sól, pieprz), pesto pietruszkowe (natka pietruszki, pestki słonecznika, emilgrana, skórka z cytryny, czosnek, oliwa z oliwek, olej rzepakowy, sól, pieprze) oliwa z oliwek, czosnek, orzechy włoskie.
termin przydatności: około 3 dni