Klopsy jagnięce, intensywny sos pomidorowy z cynamonem i sezamem, kremowa tahina. Wrzuć do pieca, poczekaj aż tahina zacznie się pięknie karmelizować i wyciągaj. Nasze doskonałe, lekko pikantne pesto z kolendry i jalapeno i chrupiące pistacje na wierzch. Bajka!
skład: klopsy jagnięce (mielona jagnięcina, biała cebula, chleb pszenno-żytni, czosnek, koperek, mięta, czosnek, kumin, chilli, sezam), dżem pomidorowy (pomidory, biała cebula, czosnek, olej rzepakowy, ocet jabłkowy, cukier brązowy, cynamon, sezam), tahina (ziarna sezamu), pesto kolendrowe (kolendra, jarmuż, jalapeno, orzechy nerkowca, czosnek, olej rzepakowy, skórka z limonki, cukier brązowy, kmin rzymski, kardamon mielony, sól), pistacje.
termin przydatności: około 3 dni